Artikel afbeelding

Tenen lezen

Het begon toen ik een boekenbon kreeg van mijn zus. Je moet ook weten dat ik niet zomaar een zus heb, en heel belangrijk, ik heb er ook maar één! Dus dit zegt wel wat, is het niet? Die ene zus is dan nog eens tien jaar ouder, en ook een beetje mijn moeder dus. Ze hecht aan heel veel dingen waarde, die ook mijn waarden zijn.

Ergens logisch want we komen uit hetzelfde nest. Het kiezen van een boek was dus wel een belangrijke taak, het kon niet zomaar maar één of ander romannetje worden, alhoewel ik dit zeer graag eens lees. Mijn interesse in de voeten, dankzij de cursus voetreflexologie stuurde mij in de richting van boeken over voeten. Zo kwam ik bij het 'tenen lezen' van Imre & Margriet Somogyi. Het boek deel 3 was niet binnen maar werd besteld. Deel 1 dacht ik, sla ik wel over ;). Later nadat ik mijn eigen tenen eens heb geanalyseerd, was dit inderdaad logisch dat ik eerst deel 3 lees om vervolgens toch deel 1 te bestellen en te lezen.

Het tenen lezen is een heel bijzondere kennis die Imre & Margriet zich hebben meester gemaakt.

Ik geef eerlijkheidshalve toe dat ik hier ook sceptisch tegenover stond, maar na een aantal tenen van vrienden als proefkonijn te hebben gehad zie ik toch wel verrassende dingen. Het kan heel verhelderend zijn en helpen in het coachen van mensen.

Bij het tenen lezen wordt er door de stand van de tenen, de vorm, de lengte,... een spiegel voor gehouden van de karaktereigenschappen van de persoon. Bij het aanhalen van die punten, wordt dikwijls bevestigend geknikt of gehumd door de persoon in kwestie. Er wordt een verband gelegd met hetgeen gezegd wordt en de emotie die erachter schuil gaat.

Het verhaal komt automatisch op gang en door het onder woorden te brengen, lossen bepaalde hersenspinsels als vanzelf op. Hier als coach kunnen op inpikken is een groot pluspunt in mijn praktijk.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Keuze naar loopbaan
  • Communicatieproblemen
  • Studiekeuze
  • Coachen van kinderen
  • Relatieproblemen
  • Perfectionisme

Op September 12, 2017