Artikel afbeelding

Zoek je balans?

Voelt het soms een beetje rommelig in je hoofd? Zit je niet goed in je vel?

We kennen het allemaal, dat gevoel van ‘je niet top voelen’, maar er is niet echt een oorzaak, er is geen reden.

Wel, dat is het onderbewuste dat zich aan het roeren is. Er moet één en ander opgekuist worden, uitgebalanceerd....

Onbewust worstelt je lijf nog met iets, wat zich spiegelt in je bewuste leven. En omdat het met je onderbewustzijn te maken heeft, kan je er niet direct de vinger op leggen.

Dit kan geruime tijd blijven aanhouden, en echt lastig worden. Maar wat doe je hier aan?

Een voetreflexbehandeling is al een mooie start!

Tijdens deze behandeling ben ik aanvoelend wat er zou kunnen spelen, en van daaruit gaan we, in overleg, over tot een totaalbehandeling, wat kan bestaan uit een combinatie van verschillende behandelmethoden zoals Reike, Access Bars, healing, afhankelijk van jou noden.

Belangrijk ook is dat onze voeten toch de basis zijn van ons lichaam. Hierop staan we, van hieruit ontspruit onze stabiliteit, en dit is het contact met de aarde, wat deze dagen zeer zeker van belang is. Voetreflexologie was dé oplossing! Via de voetzolen manipuleren we de reflexpunten van alle organen, maar niet alleen dat. Ook het emotionele aspect komt aan bod. Wanneer we iets meemaken in ons leven, een angstsituatie, een val, een ongeluk, stress, enz… heeft dit automatisch een gevolg voor ons lichaam. Je weet best hoe het voelt als je bvb. hevig schrikt, alle spieren en pezen in je lichaam spannen zich direct aan! Ook langdurige stresssituaties kunnen voor blijvende spanning zorgen. Het lichaam slaat dit allemaal op. En zelfs als je er met je mind vrede mee hebt, het verwerkt hebt, zit de reactie, die we een trauma of blokkade noemen, nog steeds in het lichaam vast, wat weer tot andere problemen kan leiden die dan blijkbaar vanuit het niets komen, bvb. lage rugpijn, hernia, enz. Het is door Voetreflexologie dat je deze spanningen/trauma’s opspoort en wegwerkt. Dit kan soms leiden tot pijnpunten in de voetzolen, maar de behandeling kan ook emotionele reacties teweeg brengen. Maar dat is goed! Dat wil zeggen dat je actief met jezelf aan de slag bent en dat je je lichaam meer stabiliteit en harmonie wil geven.

Het is dan ook aan te raden om de behandelingen als een soort ‘onderhoud’ voor jezelf verder te zetten.

Al wat we doen dat ons lichaam ten goede komt, is positief!

Vandaar dat ik dan ook verschillende opleidingen en workshops volg om mij verder te verdiepen in het mooie dat het universum ons biedt.

Op June 6, 2018